Уеб сайт с WordPress: Най-добрият вариант за дигитализиране на малки и средни бизнеси

Вижте нашите услуги за изработка на уеб сайт с WordPress тук.

Дигиталната трансформация на бизнеса е процес, който позволява на компаниите да се възползват от редица предимства, които новите технологии могат да им предоставят. Сред тях са подобряването на работните процеси, улесняване на комуникацията с клиентите, възможност повече потребители да научат за стоките или услугите, които компанията предлага, анализ и много точна измеримост на резултатите.

Дигитализацията на малкия и среден бизнес

Уеб сайт с WordPressИменно по тази причина известните корпоративни гиганти по света инвестират огромни финансови средства в дигитализация, което им носи и големи печалби. Развитието на този процес при малкките и дори средните бизнеси е значително по-бавно, тъй като в масовия случай те не могат да отделят големи бюджети за дигитализация.

Това обаче не бива да обезкуражава собствениците на малки и средни бизнеси, тъй като съвременните технологии също така предлагат лесни и бюджетни решения. Изграждането на фирмен уеб сайт с WordPress е именно едно такова решение.

WordPress – най-предпочитаната платформа за създаване на уеб сайтове

Вижте нашите услуги за изработка на уеб сайт с WordPress тук.

Уеб сайт с WordPressОснована през 2005 г., WordPress е най-популярната към момента система за управление на съдържанието (CMS). Статистиката показва, че около една трета от всички сайтове в интернет пространството са захранвани именно от WordPress, което съгласете се е наистина голямо число.

Това се дължи най-вече на факта, че WordPress e безплатна система за управление на съдържанието, която е  лесна за използване и  предоставя гъвкави възможности за изграждане, редактиране и публикуване на вашия уеб сайт. Казано накратко не се налага да сте програмист или графичен дизайнер, за да направите уеб сайт с WordPress.

Какви са предимствата на изграждане на уеб сайт с WordPress?

Уеб сайт с WordPress Както вече загатнахме по-горе, платформата предлага множество предимства, които я превръщат в отличен избор за малкия и средния бизнес. В следващите редове ще обобщим част от тях.

На първо място, едно от най-големите предимства е ниската цена на инвестицията. WordPress е по същество безплатна за използване платформа, която ви позволява да създадете напълно функциониращ сайт без да похарчите големи суми.

Вижте нашите услуги за изработка на уеб сайт с WordPress тук.

Тя предлага добавянето на безплатни теми и функционалности към сайта, което е чудесно за компании с ограничен бюджет. Все пак, ако имате възможност, професионалистите съветват да се доверите на програмист или уеб дизайнер, който да ви помогне с първоначалното изграждане на сайта. Това отново е по-бюджетно решение в сравнение с наемането програмисти, които да създадат за вас изцяло къстъмизиран уеб сайт. И много по-бързо от гледна точка на срокове за изпълнение.

Следващият плюс, който прави WordPress толкова предпочитан в световен мащаб, е, че е лесен за използване дори от непрофесионалисти. Това дава голям свобода на компаниите и не е нужно непрекъснато да търсят помощ от програмист.

Също така, платформата позволява да добавите и персонализирани функции към вашия WordPress сайт, като използвате т.нар. “плъгини”. Обяснено накратко, плъгините са приложения, които ви позволяват да добавяте нови функционалности към сайта ви. В момента съществуват повече от 48 000 различни плъгина (безплатни и платени), от които да избирате.

Не на последно място, уеб сайтовете, направени с WordPress, могат лесно да бъдат оптимизирани за търсачките, което пък увеличава шанса вашия сайт да се показва сред първите позиции в Google.

Това са  само част от предимствата, които WordPress предлага. Ако сте собственик на малък и среден бизнес и все още нямате уеб сайт, време е да го създадете, за да бъдете там, където са вашите клиенти – онлайн.

Вижте нашите услуги за изработка на уеб сайт тук.