УЕБ ПРОГРАМИРАНЕ С LARAVEL ОТ ТЕЗА

Ако сте компания, която има нужда от уеб програмиране с Laravel, но няма нужните умения, може да се обърнете към нас.

 

Направете запитване сега и ще Ви дадем оферта в следващия работен ден.

office@teza.bg

+359 (0) 2 9 691 598

Форма за контакти

Тук обясняваме подробно какво представлява Laravel и някои от причините, поради които той е най-търсената framework (рамка) за изработка на уеб сайт или приложение.

Изработка на уебсайт с Laravel с Laravel

Какво е Laravel?

Това е PHP рамка, която следва модела MVC и помага на уеб разработчиците лесно да изпълняват задачите си по прост, елегантен и добре документиран начин.

PHP като back-end език за програмиране помага да се изпълняват команди от приложението, като се използват налични уеб сървъри като Apache, IIS и др., както и да се върне обратна връзка под формата на необходимия MIME тип.

Като съвременна рамка с отворен код, Laravel помага на разработчиците да ползват опростени кодове, създавайки висококачествени продукти с по-бързи темпове. За първи път пуснат през 2011 г., Laravel попада под силен натиск и критики от различни страни, които се оплакват от несъответствия в дизайна на синтаксиса. Това беше ситуация, която оттогава се е подобрила много.

Всеки разработчик на Laravel, който е работил с рамката, ще се съгласи и яростно ще защити, че тези точки са превъзмогнати към момента.

Основният аргумент на критиците остава, че в Laravel има липси по отношение на приемствеността между различните версии. Въпреки че този аргумент е субективен, песимистите имат право. Миграцията и надстройката на Laravel е трудна задача, тъй като за разработчиците остана да се справят с едно счупено приложение при преход от версия 4 към 5.

Въпреки че това валиден аргумент, оптимистите наблягат на предимствата на рамката.

Laravel е прост – Програмистите, които обичат кодирането, без да се натоварват, ще харесат Laravel. Функционалностите на тази рамка са лесни за научаване и също толкова лесни за изпълнение. Тази простота означава също така плодородна почва за разработчиците.

Той е елегантен – Laravel изисква минимална конфигурация, за да вдъхне живот на повечето си функции. Без да правят компромиси със стандартните за индустрията и конвенциите, разработчиците могат да се справят с по-малко кодове и да произвеждат качествени и функционални приложения.

Laravel е добре документиран – Документацията на този framework е последователна и винаги актуална. Създателят на Laravel последователно актуализира документацията, преди да бъде издадена нова версия. В резултат на това новите разработчици имат актуализирана рамка, с която да работят и да се учат.

Направете запитване сега и ще Ви дадем оферта в следващия работен ден.

office@teza.bg

+359 (0) 2 9 691 598

Форма за контакти

Примери от синтаксиса на Laravel

В програмирането и по-специално в PHP уеб разработката синтаксисът просто се отнася до определените правила, които определят комбинирана последователност от символи. Разработчиците използват тези правила, за да създадат съгласувана структурирана програма за комуникация с компютрите, използвайки подходящия език за програмиране. Ако семантиката на синтаксиса не работи, програмистите не могат да комуникират с компютрите, което може да доведе до излишно приложение.

Ето 4 видни примера за синтаксиса на Laravel, който прави работата на PHP Laravel разработчик по-лесна.

  • Blade

Независимо дали работи върху минимално жизнеспособни проекти или дори многостранни такива, Blade е една от онези синтактични семантики, които всеки разработчик би искал да има на свое разположение.

Тази шаблонна система улеснява програмирането благодарение на способността ѝ да борави с простото вмъкване на шаблони в сложни условия. Синтаксисът на Blade е интегриран и допълнително кеширан в PHP код, което позволява на разработчиците да се наслаждават на по-бързата производителност на уеб сървъра в сравнение с използването на самостоятелен PHP.

  • Composer

Друга изключителна характеристика, която прави Laravel по-ефективен в сравнение с други рамки, е фактът, че е наличен готов Composer. Всъщност, Laravel е комбинация от различни компоненти на Composer, което повишава оперативната съвместимост на рамката.

Тъй като е „инструмент за управление на зависимости, предназначен специално за PHP, Composer помага за управление на съвместното съществуване на зависимостите на проекта. Например, ако определена библиотека зависи от още две библиотеки, това премахва необходимостта от надграждане на всички тези библиотеки. Това е така, защото те могат да се справят с използването на един команден ред.

Друг уникален атрибут на Composer е, че той може да генерира и обработва файлове за автоматично зареждане направо от директорията на доставчика. Каталогът на доставчици съдържа всички зависимости на проекта, които след това се пренасочват към класовете автоматично зареждане, ако е асимилиран в PHP скрипта. Правейки това, за програмиста не е необходимо да припомня пътищата на отделните зависимости и индивидуално да ги свързва със съответните файлове. Те просто трябва да използват файла за автоматично зареждане, предоставен от Composer.

  • Eloquent

Laravel се предлага в комплект с Релационна карта на обекта, наречена Eloquent. Това е мощен и много необходим инструмент, който помага на разработчиците да дефинират обекти, да ги картографират в техните подходящи таблици на базата данни и накрая да ги манипулират, използвайки PHP методи.

  • Artisan

В хода на уеб разработката програмист, използващ Laravel, е в състояние да взаимодейства с рамката, предоставена от полезността на командния ред, която позволява създаването и обработката на кода на уеб сайта.

Тази рамка се предлага в комплект с Artisan, който е вграден инструмент за команден ред, който може да изпълнява повтарящи се и ежедневни задачи за програмиране, които програмистът просто ще пренебрегне, ако се изпълняват ръчно.

Този инструмент може да се използва и от разработчиците за изграждане на скелетен код, схема на база данни и миграция, които са важни, когато става въпрос за управление или поправка на системи от бази данни. Това не е всичко, Artisan може да бъде разгърнат за бързо създаване на файлове на View и Controller, основни модели с помощта на командния ред и управление на всичките им конфигурации в движение.

И не на последно място, разработчиците ще оценят и факта, че могат да създават лични команди с помощта на Artisan и дори да провеждат единични тестове, още преди да бъде завършено приложението.

Обобщение: Защо Laravel?

Laravel е една от най-търсените PHP рамки. Това е така, защото основно се фокусира върху предоставянето на първокласно изживяване на крайния потребител, което означава простота, яснота и функционалност. Независимо от това, тя е прекрасна и за разработчиците благодарение на намаленото време за разработка, без да се затлачва приложението с повторения.

Laravel е приложима, както за изграждане от малки хоби проекти, така и за големи и сложни приложения. Така че, ако искате да създадете уебсайт, тази рамка трябва да оглави вашия списък.

Направете запитване сега и ще Ви дадем оферта в следващия работен ден.

office@teza.bg

+359 (0) 2 9 691 598

Форма за контакти

Изработка на уебсайт с Laravel