Teza-Aviation English Voxy

Уроци по английски език за авиацията от VOXY

Езикова подготовка за авиацията: Преодоляване на извънредни ситуации със специализирано обучение по английски език

 

Авиационен Английски език от VoxyVoxy забелязва засилен интерес към разработването на програми, които попълват пропуските в английския език за авиационната индустрия.

Иновативната методология, базирана на практически задачи, се съсредоточава върху специализирани упражнения, които подготвят клиентите за реални ситуации, включително протоколи за безопасност и разпоредби за осигуряване на сигурно пътуване по въздух.

Когато преминат остарели езикови програми, авиационните специалисти са недобре подготвени, особено в спешни случаи.

По-долу изследваме една специфична трагедия, която и днес все още преследва авиацията. Тук разказваме как ефикасното езиково обучение може да предотврати бъдещи инциденти.

Трагедия във въздуха

Попитайте всеки пилот за летище JFK в Ню Йорк и той недвусмислено ще ви каже, че работата с ръководителите на въздушното движение в този град е плашеща. Често оплакванията идват дори от опитни пилоти, за които английският език е майчин.

Заявете демо на корпоративните курсове за авиационен английски тук.

Представете си какво се случва във въздушното пространство на Ню Йорк, което е сред най-натоварените в света.

Вие сте пилот, за когото английският език не е роден. Но заедно с екипажа сте изправени срещу някакъв нетърпелив, бързо говорещ нюйоркчанин, който седи в кулата за контрол на въздушното движение. Това е потенциална рецепта за бедствие.

Точно този е ужасяващия сценарий, довел до катастрофата на полет Avianca 52 от Богота, Колумбия до Ню Йорк през 1990 г.

Тежките метеорологични условия задържат полета да кръжи в изчакване над летището. Пилотът не получава разрешение за кацане повече от час, въпреки че нивото на гориво в самолета е опасно ниско. Наясно с тежкото състояние, екипажът на полета на Avianca съобщава за ситуацията на контролната кула. За съжаление, според архива на записите, екипажът не използва правилната терминология, и не успява да предаде усещането за неотложност.

И по-конкретно, изобщо не споменава думата „emergency” (спешен случай).

В крайна сметка, екипът ръководещ въздушното движение на JFK подценява ситуацията и в един момент самолетът се разбива, при което загиват 73-ма от общо 158 пътници на борда. След катастрофата американският Национален съвет за безопасност на транспорта определя, че инцидентът с Avianca е станала в резултат на неспособността на екипажа да съобщи правилно аварийната ситуация с изчерпано гориво.

Тази трагедия можеше да бъде избегната. Но, за съжаление, инциденти като този не са изолирани.

Увеличен въздушен трафик и попълване на езиковите пропуски

20-Year-Airlines-Forecast

Друга авиационна организация, Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), публикува своята 20-годишна прогноза за обема на въздушния трафик от 2018 г. до 2038 г.

Прогнозата на IATA предвижда няколкократен ръст на пътническия трафик. Сега повече от всякога е важно за ръководителите в авиационния бизнес да мислят за нуждите от обучение по английски език на своите служители и как да бъдат запълнени езиковите пропуски.

„Авиационният английски език“ е единствения приет авиационен език в световен мащаб за пилоти в гражданската авиация.

Въпреки това, Международната организация за гражданска авиация (ICAO),  препоръчва и обучение по английски в тематиката на авиацията като езикова основа. Обучението по английски език за останалите членове на екипажа е също толкова важно и трябва да бъде въведено като задължително изискване. Прилагането на ефективна програма за обучение по английски език помага на служителите да общуват ефективно и да спасяват животи.

За това, способността за ефективна комуникация при спешни случаи е задължителна.

Voxy изследва потенциалните авиационни аварийни ситуации, които могат да се случат. Това им дава възможност ефективно да запълнят пропуските в английския език в тази индустрия. В допълнение към специално разработената програма за езикова подготовка, Voxy има богат опит за интегриране на съдържанието на операторите (инструкции, наръчници и други) в специфични уроци по английски за служителите.

Сега е времето, да помогнете за предотвратяване на авиационна катастрофа поради езикова бариера.

Ако проявявате интерес към начина, по който Voxy може да помогне на вашия екип да бъде подготвен и да предотврати инциденти чрез езиково обучение – Свържете се с нас относно възможностите за обучение по английски език специализирано в авиационната тематика и интегриране на вашето съдържание (като инструкции, наръчници и други) в уроците.

 

Адаптирано от публикацията на  ALEXIS TODD от 28 август 2019

Вижте повече за VOXY тук

тел. за връзка с Теза: 02 9 691 598