Teza-Aviation English Voxy

Уроци по английски език за авиацията от VOXY

Езикова подготовка за авиацията

Преодоляване на инциденти със специализирано обучение по английски език

 

Авиационен Английски език от VoxyТук отговаряме на въпроса: Защо са необходими специализирани програми, които да попълнят пропуските в обучението по английски език в авиационната индустрия.

И основната причина е, че голяма част от езиковите програми са остарели. Така авиационните специалисти остават недобре подготвени, особено за извънредни ситуации.

За това, Voxy предлага иновативна методология, базирана на практически упражнения. Програмата се фокусира върху специализирани задачи, които подготвят авиаторите за реалната обстановка, включително и за спазване протоколите и разпоредбите за безопасност.

 

По-долу изследваме една въздушна трагедия, която и днес все още преследва авиацията. Също така, разкриваме и как модерното езиково обучение може да предотврати бъдещи инциденти.

Трагедия във въздуха

Попитайте всеки пилот за летище JFK в Ню Йорк и той недвусмислено ще ви каже, че работата с ръководителите на въздушното движение в този град е плашеща. Често оплакванията идват дори от опитни пилоти, за които английският език е майчин.

Заявете демо на корпоративните курсове за авиационен английски тук.

Представете си какво се случва във въздушното пространство на Ню Йорк, което е сред най-натоварените в света.

Вие сте пилот, за когото английският език не е роден. Но заедно с екипажа сте изправени срещу някакъв нетърпелив, бързо говорещ нюйоркчанин, който седи в кулата за контрол на въздушното движение. Това е потенциална рецепта за бедствие.

Точно този е ужасяващия сценарий, довел до катастрофата на полет Avianca 52 от Богота, Колумбия до Ню Йорк през 1990 г.

Тежките метеорологични условия задържат полета да кръжи в изчакване над летището. Пилотът не получава разрешение за кацане повече от час, въпреки че нивото на гориво в самолета е опасно ниско. Наясно с тежкото състояние, екипажът на полета на Avianca съобщава за ситуацията на контролната кула. За съжаление, според архива на записите, екипажът не използва правилната терминология, и не успява да предаде усещането за неотложност.

И по-конкретно, изобщо не споменава думата „emergency” (спешен случай).

В крайна сметка, екипът ръководещ въздушното движение на JFK подценява ситуацията и в един момент самолетът се разбива, при което загиват 73-ма от общо 158 пътници на борда. След катастрофата американският Национален съвет за безопасност на транспорта определя, че инцидентът с Avianca е станала в резултат на неспособността на екипажа да съобщи правилно аварийната ситуация с изчерпано гориво.

Тази трагедия можеше да бъде избегната. Но, за съжаление, инциденти като този не са изолирани.

Увеличен въздушен трафик и попълване на езиковите пропуски

20-Year-Airlines-Forecast

Друга авиационна организация, Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), публикува своята 20-годишна прогноза за обема на въздушния трафик от 2018 г. до 2038 г.

Прогнозата на IATA предвижда няколкократен ръст на пътническия трафик. Сега повече от всякога е важно за ръководителите в авиационния бизнес да мислят за нуждите от обучение по английски език на своите служители и как да бъдат запълнени езиковите пропуски.

„Авиационният английски език“ е единствения приет авиационен език в световен мащаб за пилоти в гражданската авиация.

Въпреки това, Международната организация за гражданска авиация (ICAO),  препоръчва и обучение по английски в тематиката на авиацията като езикова основа. Обучението по английски език за останалите членове на екипажа е също толкова важно и трябва да бъде въведено като задължително изискване. Прилагането на ефективна програма за обучение по английски език помага на служителите да общуват ефективно и да спасяват животи.

За това, способността за ефективна комуникация при спешни случаи е задължителна.

Voxy изследва потенциалните авиационни аварийни ситуации, които могат да се случат. Това им дава възможност ефективно да запълнят пропуските в английския език в тази индустрия. В допълнение към специално разработената програма за езикова подготовка, Voxy има богат опит за интегриране на съдържанието на операторите (инструкции, наръчници и други) в специфични уроци по английски за служителите.

Сега е времето, да помогнете за предотвратяване на авиационна катастрофа поради езикова бариера.

Ако проявявате интерес към начина, по който Voxy може да помогне на вашия екип да бъде подготвен и да предотврати инциденти чрез езиково обучение – Свържете се с нас относно възможностите за обучение по английски език специализирано в авиационната тематика и интегриране на вашето съдържание (като инструкции, наръчници и други) в уроците.

 

Адаптирано от публикацията на  ALEXIS TODD от 28 август 2019

Вижте повече за VOXY тук

тел. за връзка с Теза: 02 9 691 598